torstai 29. toukokuuta 2008

Eroista

Yksi erojen ehdottomasti huonoimmista puolista on se, että monet hyvät asiat "menevät pilalle". Esimerkiksi hyvät biisit. Seurustelun aikana tulee usein kuunneltua yhdessä musiikkia, keskusteltua siitä ja nautittua siitä eri tavoin (tehdää levyjä toiselle, käydään keikoilla yhdessä, jne). Eron tullen nämä ennen niin mahtavat biisit muuttuvatkin vain muistutukseksi epäonnistuneesta suhteesta. Pahimmassa tapauksessa ne muistuttavat siitä, kuinka toinen petti ja jätti, tai vähintään siitä, kuinka itse mokasi. Kun jokin seurusteluajan tärkeistä biiseistä pärähtää radiosta, menee hyväkin päivä ainakin hetkellisesti pilalle.

Sama juttu tv-sarjojen ja elokuvien kanssa. Yhtäkkiä aiemmasta lempparisarjasta tuleekin kasvoille mäjähtävä märkä rätti. Tri House klonkkaa luoksesi, tökkää kylkeäsi ikävästi ja muistuttaa pisteliäästi niistä illoista, jolloin katselit ko. ohjelmaa toisen kainaloon käpertyneenä.

Ikävänä muistona voi myös toimia jokin tuoksu, tietynlainen päivä (jos ero on tuore) ja ennen kaikkea muiden puheet. Kun joku kavereistasi alkaa seurustella, voit vain kaihoten muistella sitä, miltä seurustelun alku huuma tuntuikaan. Tai vaihtoehtoisesti voit katkerana mutista jotain siitä, miltä tuntuu, kun ihmiset "kasvavat erilleen". Yritä siinä sitten olla iloinen toisen puolesta.

Mutta on hyvä muistaa (tai uskoa), että aika todella parantaa haavat. Eron jälkeen voit vain toivoa, että pystyt vielä jonakin päivänä kuuntelemaan Metallican Nothing Else Mattersia tai katsomaan Indiana Joneseja kokematta hermoromahdusta.

2 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Totta puhut. Kokemuksesta voin sanoa, että muistot jotain biisiä kuunnellessa tulevat aina mieleen, mutta tietyn ajan kuluttua se ei enää koske.

Rosa Majalis kirjoitti...

Hyvä tietää, että toivoa tulevaisuudesta on kuin onkin olemassa.